HANMUDO

Hanmudo….. “De perfecte Balans


Hanmudo is een Koreaanse zelf-verdedigingmethode die uit gaat van het Oosterse principe ‘meegeven om te overwinnen’.De aanvaller wordt afgestraft met zijn eigen inzet. De nadruk ligt vooral op de verdediging tegen trappen en stoten, mes- of stokaanvallen, vastgrijpen aan kleding of lichaamsdelen. Alle technieken zijn gebaseerd op eenvoudige natuurwetten en zijn ontworpen om te werken zonder toevoeging van kracht of interpretatie. Snelheid, kracht en controle zijn allen opgenomen in de juiste volgorde en uitvoering van een techniek. 

Het voordeel van Hanmudo is dat je als beginner al vrij snel een aardige basis hebt om je te kunnen verdedigen. Veel technieken zijn bovendien ook geschikt voor fysiek minder sterke personen.

Hanmudo is verdeeld in vier hoofdgroepen:Yuh Kwon Sul = Lege hand techniekenMu Ki Sul = WapentechniekenSon Do Sul = AdemhalingstechniekenHan Chul Hak = Han filosofie

Het karakteristieke van Hanmudo is de perfecte balans tussen:- Gewapende en ongewapende technieken.- Uiterlijke kracht-technieken en innerlijke Ki-technieken.- Fysieke lichamelijke training en filosofische, mentale en spirituele training.

– Links en rechts uitgevoerde technieken.

– Traditionele en de moderne filosofie en technieken.

Hanmudo is geschikt voor iedereen in de leeftijd vanaf 8 jaar.