Jiu-jitsu

        HET ULTIEME ZELFVERDEDIGING

Wat een ongekende mogelijkheden kent deze manier van zelfverdediging Eigenlijk zijn er geen regels, dit is de meest ultieme vorm van zelfverdediging tegen 1 of meerdere (on)gewapende aanvallers. Alles is toegestaan om de ander uit te schakelen voor lijfsbehoud. Jiu-Jitsu is zodoende wat ons betreft een van de doeltreffendste vorm van zelfverdediging.

Het vraagt veel van je creativiteit, ruimtelijk inzicht, coördinatie, balans, kracht, lenigheid, en snelheid.

Samenwerken en rekening houden met elkaar is de sleutel tot vooruitgang. Hierdoor is het niet alleen intensief en leuk maar ook nog eens een sociaal spelletje.

Wat is Jiu-Jitsu eigenlijk?

Jiu-Jitsu is de oudste vorm van de Japanse krijgskunst. Het is de grondlegger voor de meeste andere vormen van zelfverdediging.

Jiu-Jitsu betekent letterlijk ‘buigzame’ of ‘meegaande kunst’. De zachte kunst, wordt hiermee bedoeld te overwinnen door mee te geven in plaats van weerstand te bieden. Het doel is om je tegenstander uit evenwicht te brengen en gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de tegenstander.

Door de veelzijdigheid en aanpassingsvermogen is deze sport uitgegroeid tot een van de meest effectieve vorm van zelfverdediging.

iBinnen het Jiu-Jitsu kennen we diversen soorten techniek groepen zoals:

– Valbreken
– Stoot, slag en trap technieken
– Weren / Blokkeren
– Houdgrepen / keer & kantel technieken (Ne-waza)
– Opbreng grepen
– Worpen
– Verwurgingen
– Klemmen
– Verdediging tegen 1 of meerdere (Gewapende) aanvallers
– Wapens
– mes (tanto) en korte stok (kaibo)

Het aanleren van deze technieken is wat Jiu-Jitsu zo effectief maakt. Tijdens de les speel je in op realistische situaties.

Bij Chon-ji-kwan kan Jiu-Jitsu worden beoefend vanaf 14 jaar.


De lessen zijn op:
Maandag- en woensdagavond van 21:00 – 22:00 uur