Taekwondo

Dynamisch en Olympisch”

Taekwondo is een stijlvolle, snelle en veelzijdige vechtsport.Maar ook een sport met toekomst. Overal in de wereld neemt de populariteit van deze oorspronkelijk uit Korea afkomstige sport verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan taekwondo.

Een sport die op alle niveaus aantrekkelijk is.Voor de recreant, voor de wedstrijdsporter, maar ook voor de topsporter.Taekwondo betekent letterlijk ‘manier van de voet en de vuist’, maar het accent ligt op de voeten en de benen.Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen.

Taekwondo leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie én het zelfvertrouwen.Iedereen kan de taekwondotechnieken leren en in de praktijk beoefenen.

Het niveau van de persoonlijke ontwikkeling binnen deze sport kent evenals andere verdedigingssporten een bepaalde graduatie, die zichtbaar gemaakt wordt door de kleur van de banden.Hiervoor kunnen desgewenst examens worden afgelegd.

Taekwondo kent verschillende onderdelen:

Het oefenen van stijlvormen ( Taegeuk), vecht je tegen een denkbeeldige tegenstander, waarbij je in een vast patroon aanvals- en verdedigingstechnieken uitvoert.Met zelfverdedingstechnieken (Hosinsul) leer je jezelf verdedigen tegen alle vormen van aanvallen zoals vastpakken, verwurgen, klemmen stok en mes aanvallen.

Met breektesten ( Kyokpa) leer je voorwerpen breken.Dit is een spectaculaire test om te kijken of je de bewegingen goed beheerst.Sparring ( Kyorugi) is een vrij gevecht tussen twee partners waarbij zoveel mogelijk punten moeten worden gescoord.Taekwondo is geschikt voor iedereen in de leeftijd vanaf 8 jaar.

Lestijden:

Dinsdag 19:00 – 20:00 uur 8 t/m 13 Jaar
Dinsdag 20:00 – 21:00 uur 14 jaar en ouder

Donderdag 19:00 – 20:00 uur 8 t/m 13 Jaar
Donderdag 20:00 – 21:00 uur 14 jaar en ouder